Symbian^3 PR 2.0 ilmestyy kesällä – tiedossa myös nopeampaa rautaa

Manu Pitkänen
29. maaliskuuta, 2011 18:47

Nokian ohjelmistokehityssuhteista vastaavan yksikön varapuheenjohtaja Purnima Kochikar lupailee Symbian-kehittäjille suunnatussa avoimessa kirjeessä, että Symbian^3-käyttöjärjestelmän iso PR 2.0 -päivitys valmistuu tänä kesänä. Hän lupailee Symbian-puhelimiin myös nopeampaa rautaa.
Nokian aiemmin julkaiseman virallisen tiedon mukaan PR 2.0 -päivitys valmistuu tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Viime viikolla Nokia keskustelufoorumilla tiedotettiin, ettei aikatauluun ole tullut muutoksia. Kochikar täsmentää kirjeessään, että valmista tulee kesällä, joten näiden tietojen mukaan päivitys saapuu viimeistään kesäkuussa.
Kuten jo aiemmin vuotaneista videoista on nähty, niin PR 2.0 tuo mukaan suuria uudistuksia Symbian^3:n käyttöliittymään. Kotiruutujen selaaminen on sulavampaa, ikonit ovat pyöreäkulmaisia ja widgeteistä on tehty monipuolisempia. Käyttöliittymän ohella isoja muutoksia on tehty selaimeen, joka on aiempaa helppokäyttöisempi ja nopeampi.
Kochikarin mukaan Nokian siirtymävaiheen aikana – eli vuosina 2011 ja 2012, jolloin Nokia siirtyy Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmään – on tulossa myyntiin nopeammalla raudalla varustettuja puhelimia. Tiedossa on yli gigahertsin prosessorilla ja ripeämmillä näytönohjaimilla varustettuja puhelimia. Myös paikannuspalveluja ja kuvausominaisuuksia on tarkoitus parantaa.

Lue myös nämä
Tägit
Symbian^3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.