iPhone 5 tulee Exmor R -kennolla?

Kaarlo Räihä
2. huhtikuuta, 2011 22:57

Applen tulevaan iPhone 5 -puhelimeen liittyvä huhumylly on jälleen pyörinyt tänään vauhdikkaasti, kun Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringer kertoi eilen Applen olevan heidän asiakkaansa.
Stringer kertoi yritysten välisestä yhteistyöstä vahingossa Wall Street Journal -lehdelle, kun hän kommentoi Japanin maanjäristyksen yritykselle aiheuttamia ongelmia. Sijoittajien pelkoja vaimentaakseen hän kertoi tehtaiden olevan pitkälti toiminnassa, ja että mm. Applen saa kamerakomponentit (ml. 8 megapikselin kennot) yhdeltä näistä tehtaista, vaikkakin vähän alkuperäistä aikataulua jäljessä.
Koska Applen nykyiset laitteet eivät hyödynnä Sonyn kamerakomponentteja, on Stringerin lausuntoa pidetty varmistuksena huhuille, joiden mukaan iPhone 4 -puhelimille kamerakomponentit tuottanut OmniVision ei tuota iPhone 5:n kamerakomponentteja. Täten Sonyn omista kalliimman hintaluokan älypuhelimista tuttu 8 megapikselin Exmor R -kenno päätyisi myös iPhone 5 -puhelimiin.
Sonyn ja Applen edustajat eivät ole toistaiseksi vahvistaneet Stringerin lausuntoja.
Jos Stringerin sanat pitävät paikkaansa, saa iPhone 5 erinomaiset komponentit kameran osalta ja samalla myös 1080p-resoluution videokuvaus ilmaantuu laitteen ominaisuuslistalle.
Exmor R:n teknisistä yksityiskohdista kiinnostuneet voivat tutkailla Sonyn esitettä.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.