Kehittäjät: Androidin sirpaloituminen on todellinen ongelma

Teemu Laitila
5. huhtikuuta, 2011 19:46

Googlen Android-käyttöjärjestelmän jakautumisesta liian moniin versioihin ja laitteisiin on puhuttu jo pitkään. Niin kutsuttu sirpaloituminen aiheuttaa kehittäjille ylimääräistä päänvaivaa, kun sovelluksia rakennettaessa on otettava huomioon suuri määrä erilaisia laitteita.
Sijoitusyhtiö Bairdin toteuttaman tutkimuksen mukaan noin 87 prosenttia Android-kehittäjistä pitävät alustan sirpaloitumista vähintäänkin jonkin tasoisena ongelmana. Yli puolet (57%) on kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä on merkittävä tai ainakin huomattava ongelma. Vajaa kolmasosa (30%) vastaajista pitää alustan jakautumista moneen versioon vain pienehkönä ongelmana.
Versioiden määrä on kuitenkin vähenemään päin, sillä Googlen viimeisimpien lukujen mukaan Android 2.2 on saavuttanut selkeästi suurimman markkinaosuuden. Vaikka Google ei ole juuri julkisesti ottanut kantaa Androidin moniin versioihin, yhtiön kerrotaan suunnittelevan tiukempaa kuria Android-valmistajien omille muokkauksille. Samaan kasvavaan kontrollintarpeeseen viittaa myös yhtiön päätös jättää tableteille tarkoitetun Android 3.0 Honeycombin lähdekoodi julkaisematta "toistaiseksi".

Lue myös nämä
Tägit
Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.