Applen uusi sovellus esittää pelkkiä mainoksia

Teemu Laitila
6. huhtikuuta, 2011 18:01

Apple on julkaissut AppStore-sovelluskaupassaan sovelluksen, joka ei sisällä mitään muuta kuin mainoksia. iAD Gallery esittää iAd-järjestelmän kautta näytettäviä mainoksia gallerian muodossa. Mainoksien katselusta kiinnostuneet voivat käyttää sovelluksen hakutoimintoja tietyn mainoksen etsimiseen ja hyviä mainoksia löytäessään tallentaa ne työkalupalkkiin kirjanmerkeiksi myöhempää katselua varten.
Sovellus sisältää kaikki iAd-verkossa esitettävät mainoskampanjat, joten hyvää mainosta ei enää tarvitse metsästää mainosrahoitteisen sovelluksen kautta. Apple julkisti sovelluksiin mainoksia upottavan iAd-toiminnon viime kesänä ja julkaisun yhteydessä Applen toimitusjohtaja Steve Jobs hehkutti, että tarkoituksena on tuoda käyttäjille parempia mainoksia, sillä "nykyiset mobiilimainokset ovat syvältä".
Vaikka pelkästään mainoksia esittävä sovellus vaikuttaa järjettömältä keksinnöltä, Applen tarkoituksena on iAd Galleryn avulla esitellä potentiaalisille yritysasiakkaille erilaisia mahdollisuuksia mainostaa tuotteitaan. Yksi sovelluksen toiminnoista on nimittäin mahdollisuus ottaa yhteyttä Appleen, jos iAd-kampanjan pystytys kiinnostaa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.