Samsung Galaxy S II onkin aiemmin kerrottua tehokkaampi

Matti Robinson
6. huhtikuuta, 2011 17:31

Noin kaksi kuukautta sitten Mobile World Congress -messuilla julkistettu Samsung Galaxy S II tulee olemaan kauppaan saapuessaan markkinoiden yksi tehokkaimmista puhelinkokoonpanoista. Uusien tietojen mukaan suositun Galaxy S -mallin jatkaja on kuitenkin jopa tehokkaampi kuin aiemmin kerrottiin.
Samsung Eestin Facebook-sivuilla yhtiö kertoo, että Galaxy S II varustetaan gigahertsin suorittimen sijaan nopeammalla 1,2 gigahertsin tuplaydinsuorittimella. Facebook-päivityksessä kerrotaan lisäksi, että tämä nostaa Galaxy S II:n nopeimmaksi Android Gingerbread -puhelimeksi.
Vaikka prosessorin vaihtaminen toiseen vaikuttaa oudolta kesken tuotannon, ei tämä ole mallille ensimmäinen kerta. Nvidia kertoi viime kuussa, että Samsung Galaxy S II saapuu eri markkinoille eri piirisarjoilla varustettuna. Samsungin suunnitelmissa on käyttää Nvidian Tegra 2 -piiriä korvaamaan osassa puhelimista yhtiön oma Exynos-piiri, jota ei saada tuotettua tarpeeksi nopeasti.
Nähtäväksi jää, tulevatko kaikki puhelimet samalla 1,2 gigahertsin tuplaydinsuorittimella. Tällä hetkellä prosessorit ovat joka tapauksessa kaksiytimisiä Cortex A9 -suorittimia, joiden kellotaajuus on joko 1,0 tai 1,2 gigahertsiä. Markkinoista riippuen grafiikkapiiri on ARM Mali-400 tai GeForce ULP.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S II
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.