Novell toi maksullisen Monon Androidille

Kaarlo Räihä
7. huhtikuuta, 2011 12:01

Novellin kehittämä Mono-ohjelmistokehitysympäristö on tällä viikolla laajentanut laitetukeaan, kun ulos saatiin Android-laitteille sovelluksia tuottava versio.
Mono for Android -nimellä kulkevan ympäristön avulla kehittäjät voivat tehdä Android-sovelluksia C#-ohjelmointikielellä, ja he saavat käyttöönsä sekä Androidin omat rajapinnat että .NET-rajapinnat. .NET-yhteensopivuuden myötä Windows Phone 7 -sovelluksia on helpompi siirtää Android-laitteille, ja ainoastaan käyttöliittymä täytyy viimeistellä alustakohtaisesti.
Mono-kehityksessä aktiivisesti mukana oleva Miguel de Icaza kertoo blogissaan uuden ympäristön sisältävän moniydintuen, joten uudempien Android-puhelinten ja -tablettien suorituskykyä voi hyödyntää heti omissa sovelluksissaan.
Koska Mono on saatavilla myös iOS-alustalle, voivat kehittäjät halutessaan julkaista saman sovelluksen kolmelle eri alustalle.
Ilmaiseksi Novell ei kuitenkaan tuotetta jakele, vaan edullisin normaali lisenssi on 399 dollarin hintainen. Opiskelijoille tarjolla on 99 dollarin hintainen lisenssi, mutta sen avulla kaupallisten sovellusten tekeminen on kielletty.
Alla vertailukuvat samasta sovelluksesta Android-, iOS- ja Windows Phone 7 -alustoilla

Lue myös nämä
Tägit
Android Novell
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.