Ensimmäinen Bada 2.0 -puhelin ilmestyy syksyllä

Manu Pitkänen
11. huhtikuuta, 2011 13:01

Matkapuhelinvalmistaja Samsung julkaisee ensisijaisesti Android-älypuhelimia, mutta korealaisvalmistaja on todellisuudessa markkinoilla mukana kahden kärjen taktiikalla. Toisen kärjen muodostaa Bada-käyttöjärjestelmä, johon perustuvia puhelimia on tulossa markkinoille tämän vuoden aikana ainakin kolme.
Badaworld.net-verkkosivun vuotaman kuvan perusteella Samsungilta on tulossa jo aiemmin julkaistun Wave 578 -puhelimen (Bada 1.1) lisäksi kaksi Bada 2.0 -puhelinta. Näistä kahdesta ensimmäinen eli tuleva lippulaivamalli ilmestyy syyskuussa ja jälkimmäinen alempaan hintaluokkaan kuuluva malli marraskuussa. Samsung esitteli uutta käyttöjärjestelmäversiota jo helmikuussa.
Vielä nimeämättömiä Bada 2.0 -puhelimia yhdistää Bluetooth 3.0-, Wifi-, NFC- ja HSDPA-tuet. Kaksikko eroaa toisistaan lähinnä näytön koossa ja kameroissa. Lippulaivamallissa tulee olemaan 3,65 tuuman HVGA-näyttö, viiden megapikselin kamera takana ja edessä VGA-tason kamera. Marraskuussa ilmestyvässä puhelimessa on taas 3,14 tuuman QVGA-näyttö ja kolmen megapikselin kamera. Muita teknisiä ominaisuuksia ei tällä hetkellä tiedetä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Bada 2.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.