Intel suunnittelee oman älypuhelimen

Manu Pitkänen
12. huhtikuuta, 2011 10:53

Mobiiliprosessoreiden valmistuksen ohella Intel aikoo hypätä kasvaville markkinoille mukaan omalla puhelinmallilla. Tiedot vuoti kaksi nimetöntä henkilöä, jotka ovat tietoisia suunnitelmista.
Bloombergin uutisen mukaan sirujätti suunnittelee omaa puhelinta, jonka ZTE tulee mahdollisesti valmistamaan. Puhelin tulee ennakkotietojen mukaan myyntiin ainoastaan Kiinassa. Intel-kännykästä löytyy mikäs muukaan kuin yhtiön suunnittelema Atom-mobiiliprosessori. Intelin puhelimesta tulee ilmeisesti jonkinlainen jäänmurtaja, jolla se tunkeutuu ARM-arkkitehtuurin valtaamille markkinoille. Puhelimen käyttöjärjestelmäksi luonnollinen valinta olisi MeeGo.
Intel ei suostunut kommentoimaan asiaa. ZTE:lta kerrottiin, että neuvotteluja Intelin kanssa on käyty, mutta mitään muuta hän ei asiasta voinut kertoa.
Kauppoihin Intelin suunnittelema puhelin tulee aikaisintaan vuonna 2012. Intel aloittaa tuolloin 22 nanometrin tekniikalla valmistettavien prosessoreiden tuotannon. Vasta niissä on tarpeeksi alhainen virrankulutus ja lämmöntuotto älypuhelimia ajatellen.

Lue myös nämä
Tägit
Intel ZTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.