Nokia julkisti kaksi kosketuspuhelinta

Matti Robinson
12. huhtikuuta, 2011 11:22

Nokia julkaisi tänään odotetusti kaksi kosketusnäytöllä varustettua Symbian-puhelinta. Uutuuksia ovat patukkamallisen Nokia X6:n isoveli Nokia X7 sekä aiemmin keväällä julkistetun Nokia E7:n pikkusisko Nokia E6.
Nokia X7 on muiden X-sarjalaisten tapaan tarkoitettu viihdekäyttöön. Sen tärkeimpiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat neljän tuuman ClearBlack Display -tekniikalla varustettu AMOLED-kosketusnäyttö ja 8 megapikselin EDoF-kamera kaksois-LED-salamalla. Puhelin on 11,9 millimetriä paksu ja valmiusaikaa luvataan 450 tuntia. Puhelimen voi nähdä toiminnassa eilen julkaistulla videolla.
Puhelimista jälkimmäinen edustaa erikoisempaa muotokieltä. Sinänsä tutulla pystysuunnan QWERTY-näppäimistöllä varustettu patukkamallinen Nokia E6 ei vaikuta alkuun mitenkään poikkeavalta. Kyseessä on kuitenkin harvinaisempi yhdistelmä patukkamallia, QWERTY-näppäimistöä ja kosketusnäyttöä. Nokia E6:n 2,46 tuuman kapasitiivinen LCD-kosketusnäyttö pystyy peräti 640x480-resoluutioon. Puhelimestä löytyy 8 gigatavua tallennustilaa, joka on laajennettavissa microSD-muistikortilla. Mittaa puhelimella on 115,5 x 59 x 10,5 mm, ja painoa 133 grammaa. Nokia X7:n tavoin E6:sta löytyy 8 megapikselin EDoF-kamera.

Molemmista puhelimista löytyy Nokian juuri julkaisema uusi Symbian-versio, Anna.
Molempien puhelimien toimitukset alkavat vuoden toisella neljänneksellä. Nokia X7:n veroton myyntihinta asettuu 380 euroon ja Nokia E6:n puolestaan hieman edullisempaan 340 euroon.
Puhelimien tarkemmat tekniset tiedot löydät vertailuosiostamme.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia X7 Nokia E6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.