Nokialta ohjelmistopäivitys: Symbian Anna

Manu Pitkänen
12. huhtikuuta, 2011 11:34

Nokia on tänään julkistanut uusia puhelinmalleja ja päivitetyn version Symbian-käyttöjärjestelmästä. Uudistettu ohjelmisto tunnetaan nimellä Symbian Anna ja se tulee esiasennettuna tänään julkistettujen X7-00- ja E6-00-puhelimissa.
Symbian Anna on käytännössä PR 2.0 -päivitys, josta verkkoon on vuotanut lukuisia hands on -videoita. Se tuo kosketusnäytöllisiin nokialaisiin pystysuuntaisen QWERTY-näppäimistön, uudistetun verkkoselaimen, uudet ikonit, päivitetyn karttapalvelun ja sulavamman kotinäkymien selailun. Anna-päivitys tulee myöhemmin N8-, E7-, C7- ja C6-01-puhelimiin.

Nokia julkisti ohjelmistopäivityksen lisäksi kaksi kosketusnäytöllistä Symbian-laitetta. Nokia X7 ja E6 saavat uuden ohjelmiston heti julkaisusta. Nokia X7 on neljän tuuman AMOLED-kosketusnäytöllä varustettu viihdepuhelin ja Nokia E6 puolestaan pienellä, mutta tarkalla kosketusnäytöllä varustettu patukkamallinen bisnespuhelin. Molemmista puhelimista löytyy 8 megapikselin EDoF-kamera, microSD-muistikorttipaikka sekä Bluetooth, WLAN ja GPS. Alla puhelimien esittelyvideot.

Lue myös nämä
Tägit
Symbian^3 Symbian Nokia X7 Nokia E6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.