Eldar Murtazin: Nokian ensimmäiset Windows Phone 7 -puhelimet ovat W7 ja W8

Kaarlo Räihä
14. huhtikuuta, 2011 12:34

Nokialta on viime viikkojen aikana odotettu lisätietoja yrityksen tulevista Windows Phone 7 -puhelimista. Nokia ei ole puhelimista juuri hiiskunut, mutta venäläisbloggari Eldar Murtazin on nyt paljastanut Twitter-viestissään Nokian julkaisevan W7- ja W8-puhelimet.
Murtazinin mukaan W7 on monella tapaa vastaava kuin X7. Ohjelmistoalustan lisäksi puhelinten erot löytyvät komponenteista (Googlen käännös), sillä W7:n laskentatehosta vastaa Qualcommin QSD8250-piiri. Myös näyttöpaneelin valmistaja on vaihtunut toiseen, mutta muuten puhelimet muistuttavat toisiaan monilta osin.
W8:n juuret olisivat puolestaan N8-puhelimessa, ja tämänkin puhelimen kohdalla käytössä olisi Qualcommin suoritin, mutta kyseessä olisi uusi kaksiytiminen versio, jossa näytönohjaimen virkaa toimittaa Adreno 320.
Luvassa on tiettävästi myös E72:n tapainen Windows Phone 7 -puhelin sekä edullinen Windows Phone 7 -puhelin, jossa kustannuksia olisi vähennetty mm. rungon ja kameran laatua karsimalla.
Ensimmäiset Nokian Windows Phone 7 -puhelimet ehtivät markkinoille Murtazinin arvioiden mukaan vasta ensi vuonna.
Murtazinin saamien tietojen perusteella Nokia julkaisee ensi vuonna yli kymmenen Windows Phone 7 -ohjelmistoalustaa hyödyntävää puhelinmallia, joten luvassa on malleja useisiin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.