Kiitos ja hei: Nokia irtisanoo 6000 työntekijää

Manu Pitkänen
14. huhtikuuta, 2011 10:58

TechEye.net-teknologiasivuston saamien sisäpiiritietojen mukaan Nokia aikoo irtisanoa lähiviikkojen aikana noin 6000 työntekijää ympäri maailmaa. Suurin osa irtisanomisista kohdistuu suomalaisiin työntekijöihin. Ammattiliitto Pro kertoi eilen näkemyksensä, että noin 6000 suomalaista saattaa saada potkut Nokialta ja sen alihankkijoilta.
Irtisanomisten taustalla on 11. helmikuuta julkistettu sopimus Nokian ja Microsoftin välillä. Nokia aikoo käyttää tulevaisuudessa älypuhelimissaan Windows Phone -käyttöjärjestelmää, jolloin matkapuhelinjätillä ei ole enää tarvetta ylläpitää omaa ohjelmistokehitystä. Jo sopimuksen ilmoituksen aikaan osattiin arvata, että tulevat irtisanomiset ovat kokoluokaltaan ennennäkemättömät.
Työministeriö oli saanut tiedon Nokian helmikuussa ilmoittamista irtisanomisista jo ennakkoon ja ministeriö aloitti välittömästi toimenpiteet, joilla työttömäksi jääneet saataisiin takaisin työelämään mahdollisimman nopeasti.
Suomalaisia rauhoiteltiin aiemmin, että Nokia tulee käyttämään Symbian-alustaa vielä pitkään, joten tilanne ei ole suomalaisten Symbian-kehittäjien kannalta niin paha kuin voisi näyttää. TechEye kuitenkin raportoi, että koko Symbian-kehitys tullaan ulkoistamaan Microsoftille.
Nokia ei kommentoi huhuja, mutta Nokian viestinnässä työskentelevä Päivyt Tallqvist kertoo, että "tavoitteena on huhtikuun loppuun mennessä kertoa tietoa uusista järjestelyistä." Kauppalehti huomauttaa, ettei irtisanomisia voida toteuttaa vielä lähiviikkoina Suomen yt-neuvottelunkäytännön mukaaan.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone 7 Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.