MeeGo alkaa kiinnostaa valmistajia, LG mukaan kehitykseen

Teemu Laitila
15. huhtikuuta, 2011 18:45

Matkapuhelinvalmistajien kiinnostus MeeGoa kohtaan ollut nousussa sen jälkeen, kun Nokia alkuvuodesta ilmoitti keskittävänsä älypuhelinstrategiansa Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän ympärille. Esimerkiksi LG on osoittanut kiinnostusta MeeGo laitteen valmistukseen, kertoo MeeGo-kehityksen tekniseen johtoryhmään kuuluva Valtteri Halla uutistoimisto Reutersin mukaan.
Nokialta MeeGo-yhteistyön myötä Intelin palvelukseen siirtyneen Hallan mukaan muuttunut tilanne on avannut mahdollisuuksia MeeGon suhteen myös muille valmistajille ja Reutersin mukaan MeeGo Summit -tapahtumassa puhuessaan Halla vihjaisi MeeGo-laitteita nähtävän muilta valmistajilta jo lähiaikoina.
Hallan mukaan Nokian aiempi ylivalta MeeGo-kehityksessä piti muut matkapuhelinvalmistajat poissa alustalta. Reuters kertoo, että LG on liittynyt MeeGon kehitystä tukevaan ryhmään, johon ennestään kuuluu esimerkiksi kiinalainen halvoista Android-puhelimistaan tunnettu ZTE.
Päivitys: Reutersin LG:n edustajilta saamien kommenttien mukaan ainakaan LG:ltä ei ole odotettavissa lähiaikoina MeeGo-puhelimia, vaan yhtiö suunnittele MeeGon käyttöä ensisijaisesti autojen viihdejärjestelmissä.

Lue myös nämä
Tägit
MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.