Samsung tuplaa kännyköiden nopeuden vielä tänä vuonna?

Matti Robinson
18. huhtikuuta, 2011 14:14

Tuplaydinsuorittimet ovat vielä melko uusi juttu matkapuhelimissa. Ainoastaan kourallisesta laitteista löytyy kaksi suoritinydintä, jotka tavanomaisesti ovat gigahertsin kellotaajuuden tuntumassa. Korealaislehden mukaan maan ylpeys, Samsung on kuitenkin kohta nostamassa panoksia.
Samsungin korkea-arvoinen virkamies kertoi lehdelle, että Samsung tuo ensi vuoteen mennessä kahden gigahertsin kellotaajuudella pyöriviä tuplaydinsuorittimia. Prosessoreita verrataan suoraan 3-4 gigahertsin pöytäkonesuorittimiin, jolloin puhelimen suorituskyky olisi kotikoneen luokkaa.
Suorittimet tulevat todennäköisesti asettumaan Exynos-brändin alle, kuten jo kehitetyt tuplaydinsuorittimet, joita löytyy jo aiemmin keväällä julkistetusta Galaxy S II -mallista. Exynos on SoC-piiri, joka pohjautuu ARM Cortex A9 -suorittimeen.
Samsungin virkamiehen mukaan piirejä tullaan mahdollisesti myymään myös erillisinä muille laitevalmistajille. Aiemmin Samsungin on pääasiassa valmistanut piirejä itselleen, mutta tämä voi muuttua Exynos-brändin myötä, arvellaan lehdessä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S II
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.