Nokia valottaa tulevan E6:n suunnitteluratkaisuja

Teemu Laitila
19. huhtikuuta, 2011 17:22

Nokia on julkaissut äskettäin myös suomeksi kääntyneessä Ääni-blogissaan viestin, jossa tuotepäällikkö Chris Probert valottaa tulevan E6-mallin taustoja. Nokia E6 julkaistiin noin viikko sitten ja se jatkaa Nokian suosittujen patukkamallisten yrityspuhelinten sarjaa päivitettynä kosketusnäytöllä. Näyttö on vain 2,61 tuuman kokoinen, mutta siihen on kuitenkin ahdettu pikseleitä 640x480 verran.
E6:n näyttö ei ole nykyään suosittua AMOLED-tekniikkaa, mikä on Nokia mukaan herättänyt kysymyksiä sen kirkkaudesta ja luettavuudesta ulkotiloissa. Probertin mukaan E6:n näyttö on kuitenkin kandeloissa mitattuna Nokian tähänastisista malleista kirkkain ja luettavuus on erittäin hyvällä tasolla myös kirkkaassa valaistuksessa.
Näyttö on herättänyt myös muita kysymyksiä, kuten miksi Nokia on tyytynyt nykymittapuulla pieneen ruutuun. Probert selittää ratkaisua sillä, että monet yrityskäyttäjät arvostavat yhdellä kädellä käytettävää puhelinta, joka sopii hyvin käteen ja mahtuu lisäksi vaivatta taskuun. Suurempaa näyttöä kaipaaville Probert suosittelee E7:n tutustumista.
Probert kertoo myös, että E6:n näyttö ei sisällä ollenkaan vaakakuvatilaa, mutta kamera toimii tarpeen vaatiessa molemmin päin. Kysymyksissä jotka liittyvät useissa Nokian uusissa puhelimissa käytettyihin EDoF-kameroihin, Probert kehottaa lukemaan yhtiön kamerakehityksestä vastaavan Damian Dinningin selostuksen tekniikasta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia E6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.