Hakkerit: iPhone 4 säilöö paikkatiedot lupia kyselemättä

Kaarlo Räihä
20. huhtikuuta, 2011 22:06

Älypuhelinten paikannusominaisuuksien väärinkäytöt ovat olleet taas tänään esillä mediassa, kun hakkerit julkaisivat tietoja iPhone 4:n harrastamasta seurannasta. Hakkereiden tekemän selvityksen perusteella iPhone 4 tallentaa jatkuvasti paikkatietoja puhelimen muistiin, ja iTunesin kanssa synkronoidessa nämä tiedot siirtyvät myös tietokoneelle.
Tälläkin kertaa suurimmat ongelmat liittyvät ominaisuuden pakkosyöttöön ja salamyhkäisyyteen. Seurantaa ei voi ottaa pois käytöstä, eikä siitä anneta erikseen selvää varoitusta. Paikkatiedot kerätään matkapuhelintukiasemien tarjoamien tietojen perusteella, joten GPS:n ottaminen pois käytöstä ei vaikuta tietojen keräämiseen.
iPhone 4:stä tiedot saa kopioitua tietokoneelle iTunesin lisäksi myös muilla ohjelmilla, ja hakkereiden julkaiseman työkalun avulla menneiden aikojen liikkeet saa piirrettyä kätevästi kartalle.
Hakkerina ja tietoturva-ammattilaisena tunnettu Kevin Mitnick pitää ongelmaa vakavana, koska kerättyjen paikkatietojen avulla esim. mustasukkainen elämänkumppani, yksityisetsivä tai viranomainen voi selvittää puhelimen liikkeitä.
Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut tilannetta.
Seurannan avulla kerättyä tietoa esittelevä video alla

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.