Nokia lipsuu NFC-sirujen lisäämisestä

Teemu Laitila
20. huhtikuuta, 2011 20:40

Nokia julisti viime vuonna, että kaikissa yhtiön 2011 julkaisemissa älypuhelimissa tulisi olemaan tuki lähimatkan etäyhteyksiin käytettäville NFC-siruille. NFC:stä on puhuttu jo pitkään ja sen odotetaan korvaavan luottokortit ja monet tunnistautumis- ja maksumenetelmät aikanaan. Huolimatta suurista sanoista, Nokia on vahvistanut NFC World -sivustolle, että NFC-siru puuttuu Nokian viimeisiksi julkaisemista X7- ja E6-malleista.
Aluksi NFC-siru oli tarkoitus tuoda kaikkiin tuleviin Symbian-puhelimiin ja myöhemmin Nokia kertoi, että NFC aiotaan tuoda myös MeeGo-malleihin. Kuitenkin Nokian älypuhelinstrategian tehtyä täyskäännöksen helmikuussa, myös NFC-sirujen käyttöönotto on näköjään unohdettu.
Matkapuhelinalan isoista pelaajista Google on ollut lähiaikoina innokkaimpana ajamassa NFC-tekniikan käyttöönottoa. NFC-siru löytyy esimerkiksi Samsungin ja Googlen yhteistyöllä valmistamasta Nexus S -puhelimesta. Googlen on myös huhuttu aikovan ottaa koekäyttöön NFC-maksupäätteitä muutamissa isoissa amerikkalaiskaupungeissa.
Applen kantaa NFC-tekniikkaan on spekuloitu lähikuukausina ja seuraavan iPhone-mallin NFC-tuesta on liikkunut useita vastakkaisiakin huhuja. NFC-tekniikan voi kuitenkin odottaa lyövän itsensä läpi laajemmassa mittakaavassa vasta siinä vaiheessa, kun Apple suvaitsee tukea tekniikkaa iPhonessa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia NFC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.