Myös Android-puhelimet säilövät paikkatietoja lupia kyselemättä

Kaarlo Räihä
22. huhtikuuta, 2011 1:40

Keskiviikkona käynnistynyt keskustelu iPhone 4 -puhelinten suorittamasta paikkatietojen keräämisestä ei näytä loppuvan, ja nyt samaan soppaan ovat joutuneet myös Android-puhelimet, jotka tallentavat vastaavia tietoja käyttäjälle tästä kertomatta.
Hakkeri Mike Castlemanin tekemien löydösten perusteella ongelma ei ole kuitenkaan yhtä vakava Android-puhelinten kanssa, koska Androidin osalta matkapuhelintukiasemia tallennetaan puhelimen muistiin vain 50 kappaletta, joten kovin kattavia analyysejä puhelimen liikkumisesta pitkällä aikavälillä ei voida tehdä yhden tietolatauksen avulla.
Androidin osalta näihin tietoihin on myös vaikeampi päästä käsiksi, koska tiedot saa tietokoneelle vain root-käyttöoikeuksilla laitteen ollessa debug-tilassa. Täten nämä tiedot eivät siis päädy vahingossa tietokoneelle laitetta synkronoidessa, eivätkä myöskään yksinkertaiset haittaohjelmat pääse suoraan käsiksi näihin tietoihin.
Castlemanin mukaan kerättyjen tietojen avulla koetetaan Android-puhelinten osalta nopeuttaa monien sovellusten kaipaamien paikannustietojen löytymistä. Jotkin kuluttajat haluaisivat kuitenkin ottaa tällaisen toiminnon pois käytöstä, ja nykyisellään Android-laitteet eivät tarjoa tähän helppoa vaihtoehtoa.

Lue myös nämä
Tägit
Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.