Nokian tulos arveltua parempi, markkinaosuus edelleen laskussa

Matti Robinson
21. huhtikuuta, 2011 13:39

Matkapuhelinjätti Nokia julkisti tänään ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen ja yllätti analyytikot arvioitua paremmalla tuloksella. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuodentakaiseen nähden 9 prosentia ja nousi takaisin yli 10 miljardiin, mutta jäi selvästi viime neljänneksestä.
Nokian osakekohtainen ei-IFRS tulos oli 0,13 euroa, joka oli selvästi odotettua parempi. Analyytikkojen synkimmät arviot olivat alle 0,10 eurossa, mutta toteutunut tuloskaan ei petrannut vuodentakaisesta 0,14 eurosta. Nokian liikevoitto tipahti viime neljännekseltä peräti 35 prosenttia 700 miljoonaan ja laskua viime vuoden ensimmäiseltä neljännekseltäkin kertyi 14 prosenttia.
Puhelinten kappalemääräinen myynti supistui Nokian pienimmällä markkinalla Yhdysvalloissa peräti 54%. Kaikenkaikkiaan puhelinten myyntimäärät kasvoivat viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen nähden prosentilla. Nokia myi jakson aikana yhteensä 108,5 miljoonaa puhelinta, joista 24,2 miljoonaa oli älypuhelimia.
Nokian arvioitu markkinaosuus matkapuhelimissa oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 29 prosenttia. Se tippui kaksi prosenttiyksikköä edellisneljänneksestä ja neljä prosenttiyksikköä vuodentakaisesta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.