Samsungilta vastahaaste Applelle

Teemu Laitila
22. huhtikuuta, 2011 10:00

Apple haastoi alkuviikosta Samsungin oikeuteen väittäen korealaisyhtiön kopioivan surutta ja tietoisesti sekä iPhonen että iPadin teknisiä ominaisuuksia ja erityisesti Applen tuotteiden ulkonäköä edistääkseen omien tuotteidensa kysyntää epäreilulla tavalla. Kuten puhelinteollisuudessa tapana on, Samsung on nyt esittänyt vastahaasteen Applelle.
Samsung kertoi perjantaina haastavansa Applen oikeuteen yhteensä 10 matkapuhelintekniikkaan liittyvän patentin loukkaamisesta. Samsung vaatii Applelta yhtiön tekniikan luvattoman käytön lopettamista sekä vahingonkorvauksia. Haasteet toimitettiin oikeudelle Etelä-Koreassa, Japanissa ja Saksassa.
Samsungin mainitsemat patentit liittyvät puhelinten virransäästöön datayhteyksiä käytettäessä, 3G-tekniikan virheenkorjauksiin sekä muihin langattomiin tekniikoihin.
Samsungilta kerrotaan yhtiön toimivan aktiivisesti omia etujaan suojellakseen.

Samsung vastaa aktiivisesti sitä vastaan aloitettuihin oikeudellisiin toimiin suojellakseen aineetonta omaisuuttaan ja varmistaakseen jatkuvan innovoinnin ja kasvun alalla myös tulevaisuudessa

Mielenkiintoisen lisän yhtiöiden taisteluun antaa se, että Samsung hyötyy merkittävästi Applen iPhone- ja iPad-laitteiden myyntilukujen kasvusta. Apple on Samsungin komponenttivalmistuksen toisiksi suurin asiakas ja Samsung valmistaa Applen tuotteisiin esimerkiksi prosessoreita, muistipiirejä ja näyttöpaneeleita. Oikeusjuttujen taustalla saattaa siis vaikuttaa moni yhtiöiden sopimuksiin liittyvä seikka oikeuteen tuotujen yksityiskohtien lisäksi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.