Bloomberg: Viranomaiset tutkivat iPhonen paikkatietojen säilytystä

Kaarlo Räihä
25. huhtikuuta, 2011 19:21

Viime viikolla Apple sai osakseen negatiivista julkisuutta, kun hakkerit kertoivat iPhone 4 -puhelimen säilövän paikkatietoja lupia kyselemättä. Kuluttajien ja uutistoimitusten lisäksi ominaisuus kiinnostaa useiden maiden viranomaisia, jotka ovat uutistoimisto Bloombergin mukaan pyytäneet Applelta selvitystä tilanteeseen.
Bloombergin tietojen perusteella ainakin Etelä-Korean, Ranskan, Saksan ja Italian viranomaiset ovat parhaillaan selvittämässä uudempien iOS-laitteiden harrastamaa seurantaa. Etelä-Korean viestintäkomissio haluaa mm. tietää kuinka usein tietoja kerätään, ja että tallennetaanko niitä Applen palvelimille.
Etelä-Koreassa perustetaan tapauksen johdosta myös työryhmä, jonka on tarkoitus selvittää keinoja, joiden avulla älypuhelimia käyttävien kuluttajien yksityisyyttä voidaan suojella paremmin.
Monissa maissa viranomaiset saattavat tapauksen takia tiukentaa yksityisyyttä turvaavia lakeja, jotta kuluttajien toimista ei kerättäisi tietoja ilman erillistä lupaa. Tällöin myös muut puhelinvalmistajat voivat joutua muuttamaan nykyisiä tuotteitaan kuluttajien yksityisyyden kannalta parempaan suuntaan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.