Amazon vastasi Applen syytteisiin: app store on jo yleinen sana

Teemu Laitila
27. huhtikuuta, 2011 12:21

Verkkokauppajätti Amazon on vastannut Applen viime kuussa esittämään oikeushaasteeseen ja haluaa koko jutun kumottavaksi sillä perusteella, että "app store" -termi on jo yleinen sana eikä viittaa tiettyyn sovelluskauppaan. Applelle myönnettiin tavaramerkki App Store -termiin viime vuoden alussa. Yhtiö väittää Amazon Appstore -nimen hämäävän kuluttajia ja aiheuttavan epäreilua kilpailua.
Oikeudelle toimitetussa vastineessaan Amazon kieltää loukkaavansa Applen tavaramerkkiä, sillä se näkee App store -sanan yleisenä terminä sovelluksia myyvälle kaupalle. Amazon jopa liitti vastineeseen mukaan sanakirjasta poimitut määritelmät sanoille "app" ja "store".
Toinen Amazonin perustelu koski Applen toimitusjohtajan Steve Jobsin viime vuoden lokakuussa antamaa kommenttia, jossa jopa Jobs käytti app store -termiä kuvaamaan sovelluksia myyviä kauppoja yleisesti.

Contrast this with Apple’s integrated App Store, which offers users the easiest-to-use largest app store in the world, preloaded on every iPhone.

Aiemmin samassa lauseessa Jobs sanoi myös: "So there will be at least four app stores on Android, which customers must search among to find the app they want..."
Myös Microsoft on kyseenalaistanut Applen tavaramerkkioikeuden app store -termiin. Toisaalta Microsoftin oma Windows-tuotemerkki on havaittu päteväksi tuotemerkiksi huolimatta sen yleisestä merkityksestä sanakirjankin mukaan ja jopa huolimatta sen merkityksestä graafisten käyttöliittymien ikkunoiden tapauksessa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Amazon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.