iPhonen paikkatietojen säilytys käsitellään oikeudessa

Kaarlo Räihä
27. huhtikuuta, 2011 14:24

Yhdysvalloissa Applen toimintaan suivaantuneet kuluttajat ovat olleet jälleen liikkeellä nopealla aikataululla, sillä viime viikolla esiin tulleesta iPhone 4:n tekemästä paikkatietojen säilytyksestä on jätetty oikeuteen jo ensimmäinen haastenivaska.
Haasteessa Applea syytetään yksityisyyden rikkomisesta, ja oikeustaistelun käynnistäneet henkilöt haluavat tapauksesta joukkokanteen, jolloin kaikki seurantaa harrastavien iOS 4 -laitteiden omistajat voisivat liittyä mukaan oikeudenkäyntiin.
Haasteen taustalla olevat Vikram Ajjampur ja William Devito haluavat Applelta taloudellisten korvauksien lisäksi muutoksia, jotta iLaitteet eivät jatkossa kirjaa talteen paikannustietoja ilman erillistä lupaa. Myös Applen tuotteiden käyttöehtoja pitäisi kaksikon mukaan muokata selkeämmiksi, sillä kuluttajien on nykyisellään vaikea hahmottaa mitä kaikkea tietoa laitteet keräävät ja lähettävät eteenpäin.
Applelle tilanne on ikävä, sillä kuluttajien lisäksi myös viranomaiset tutkivat parhaillaan yrityksen toimia seurannan osalta. Apple ei ole toistaiseksi julkaissut virallista tiedotetta asiasta.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.