Nokia irtisanoo 1400 suomalaista työntekijää – Symbian-kehitys Accenturelle

Manu Pitkänen
27. huhtikuuta, 2011 11:41

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa kertonut aikeistaan vähentää 1400 työpaikkaa Suomessa. Maailmanlaajuisesti Nokia aikoo vähentää 4000 työpaikkaa ensi vuoden loppuun mennessä.
Irtisanottavat työskentelevät pääasiassa Nokian Symbian-käyttöjärjestelmän parissa Suomessa, Tanskassa ja Britanniassa. Vaikka Nokia irtisanookin noin 1400 työntekijäänsä Suomessa, niin ainuttakaan kotimaan toimipistettä ei aiota sulkea. Muissa maissa kokonaisia toimipisteitä uhkaa sulkeminen, kun Nokia keskittää toimintojaan.
Irtisanomisten lisäksi Nokia ilmoitti tehostavansa toimintaansa ulkoistamalla Symbianin kehityksen Accenturelle. Symbianin koodaus siirtyy Accenturen Intian, Kiinan, Ison-Britannian ja Suomen yksiköihin. Nokialla Symbianin kehitys on työllistänyt 3000 ihmistä ympäri maailmaa.
Irtisanomiset tulivat tarpeellisiksi kun Nokia ilmoitti viime helmikuussa, että se aikoo ottaa Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän älypuhelimiensa ensisijaiseksi alustaksi.
Nokia aikoo tukea irtisanottavia laajalla tukihankkeella. Yhtiö on muun muassa luvannut antaa irtisanottaville mahdollisuuden työskennellä yhtiön palveluksessa tämän vuoden loppuun saakka.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Symbian
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.