Yle: Suomessakin selvitetään älypuhelinten paikkatietotallennusta

Teemu Laitila
27. huhtikuuta, 2011 9:17

Yle kertoo, että tietosuojavaltuutettu aikoo Suomessakin selvittää äskettäisiä tapauksia, joissa on paljastunut sekä Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen että Applen iPhone-puhelinten osalta luvatonta käyttäjän paikkatietojen seurantaa.
EU-direktiivin mukaan laitteen on saatava käyttäjältä lupa tietojen tallentamiseen, mutta tietosuojavaltuutetun mukaan nyt paljastuneissa tapauksissa lupaa tiedonkeruuseen ei ole kysytty.
Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio epäilee Ylen mukaan, että kerättyjä paikkatietoja käytettäisiin ensisijaisesti mainontaan. Kohusta huolimatta tietosuojavaltuutettu muistuttaa, että laitteen sijainnin tunteminen joko tukiaseman tietojen tai GPS-koordinaattien avulla on tarpeellista toiminnan kannalta.
Luvaton tietojenkeräys on herättänyt huolta muissakin Euroopan maissa. Euroopan maiden tietosuojaviranomaiset ovatkin ryhtyneet yhteistyöhön neuvotellakseen laite- ja järjestelmävalmistajien kanssa. Tietosuojavaltuutettujen teknologiaryhmän laatima raportti tilanteesta esitellään EU-komissiolle pian.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.