Google haastettiin oikeuteen Androidin paikkatietojen takia

Kaarlo Räihä
29. huhtikuuta, 2011 13:49

50 miljoonaa dollaria on suuri summa, ja tätä rahatukkua kaksi naista vaatii nyt Googlelta, koska heidän mukaansa Android-puhelimet tallentavat paikkatietoja luvatta.
Yhdysvalloissa jätetyn oikeushaasteen perusteella naiset ovat hankkineet HTC:n Inspire 4G -puhelimet, jotka säilövät muiden Android-puhelinten tavoin tiettyjä tietoja, kuten esim. matkapuhelintukiasemien ja WLAN-verkkojen sijainteja paikannuspalveluiden nopeampaa toimintaa varten.
Naisten mukaan tällainen tietojen säilömisestä ei kuitenkaan varoiteta kuluttajia, ja Android-laitteet vaarantavat täten kuluttajan yksityisyyden.
Tälläkin kertaa tapaus halutaan käsitellä joukkokanteena, ja taloudellisten korvausten lisäksi Googlelta halutaan muutoksia Android-ohjelmiston toimintaan, jotta tietoja ei jatkossa kerättäisi vastaavalla tavalla.
Googlen lisäksi samantapainen haaste on jätetty myös Applen toimista iPhone 4 -puhelinten osalta, ja molemmat yritykset joutuvat vielä lisäksi asian takia Yhdysvalloissa senaatin kuultavaksi toukokuun 10. päivä.
Koko jupakka lähti liikkeelle viime viikolla, kun tutkijat ja hakkerit julkaisivat tietoja älypuhelinten keräämistä paikkatiedoista. Löydösten perusteella monissa maissa on aloitettu erilaisia selvityksiä, ja todennäköisesti puhelinvalmistajat joutuvat jatkossa kertomaan paikkatietojen keräämisestä ja kerättyjen tietojen käyttämisestä aiempaa selvemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.