HTC:n nousu jatkuu edelleen

Teemu Laitila
29. huhtikuuta, 2011 14:06

Taiwanilainen matkapuhelinvalmistaja HTC on ilmoittanut vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihdon ja nettotuloksen yltäneen kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiinsa. Kulunut vuosineljännes oli HTC:n osalta jo neljäs peräkkäinen vahvasti plussalle päätynyt neljännes.
HTC on muutamassa vuodessa noussut Android-valmistajien kärkijoukkoon ja nyt julkistettu tulos oli jopa yhtiön omia ennusteita parempi. Edellisen neljänneksen aikana HTC myi yhteensä 9,7 miljoonaa älypuhelinta, mikä on tarkoittaa huimaa 192 prosentin kasvua verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen ja 6 prosentin kasvua edelliseen neljännekseen verrattuna.
Liikevaihtoa kertyi 3,6 miljardia dollaria, joka on 174,5 prosenttia isompi vuosittaisella tasolla. Liikevaihdosta liikevoittoa oli 517 miljoonaa dollaria, joka lähes kolminkertainen määrä viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen nähden.
Seuraavan neljänneksen aikana HTC aikoo laitteiden valmistuksen lisäksi panostaa vahvasti omiin sisältöpalveluihinsa, erityisesti HTC Watch -palveluun, joka tarjoaa videosisältöjä käyttäjille. HTC uskoo yhtiön liikevaihdon kasvavan myös seuraavalla neljänneksellä.

Lue myös nämä
Tägit
HTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.