Puhelimiin varoitustarroja paikannuksen takia

Kaarlo Räihä
30. huhtikuuta, 2011 20:37

Matkapuhelimiin liittyvät seurantakohut ovat viemässä puhelinkaupan jälleen uuteen suuntaan, kun Yhdysvalloissa Verizon-operaattori kertoi lisäävänsä kaikkiin myymiinsä puhelimiin varoitustarran paikannuksen takia.
Tarrassa kerrotaan kuluttajalle, että puhelimen ja sen käyttäjän sijainti voidaan selvittää, ja nämä paikkatiedot voidaan yhdistää muihin kerättyihin tietoihin. Kuluttajia opastetaan myös puhelimen käyttöohjeen pariin sekä varoitetaan ladattavien sovellusten ja palveluiden keräävän mahdollisesti näitä paikkatietoja. Läpikuultavat varoitustarrat kiinnitetään puhelimen näytön päälle, jotta kuluttajat huomaavat ne varmasti puhelinta ostaessa.
Verizonin toimet eivät liity viime aikoina esillä olleisiin iPhone- ja Android-puhelimiin liittyviin paikannusasioihin, vaan operaattori on miettinyt kuluttajien varoittamista jo pidemmän aikaa yrityksen tekemän normaalin seurannan takia. Kuluttajien osalta huolet ovat aiheellisia myös Yhdysvalloissa, sillä Verizon voi säilyttää asiakkaistaan keräämiä tietoja jopa seitsemän vuoden ajan. Kilpailevilla AT&T- ja Sprint-operaattoreilla tietojen säilytysaika on viisi vuotta.
Muut operaattorit eivät toistaiseksi ole kertoneet vastaavista varoitustarroista, mutta ne saattavat yleistyä muidenkin operaattoreiden puhelimissa, jos lainsäätäjät eivät koe operaattoreiden nykyisiä toimia riittäviksi.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Verizon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.