Microsoftin työkalulla iOS-sovelluksia on helpompi siirtää Windows Phonelle

Kaarlo Räihä
1. toukokuuta, 2011 20:35

Windows Phone 7 -puhelimille sovelluskehitystä suunnittelevat yritykset saivat tällä viikolla Microsoftilta hieman yllättävän kädenojennuksen, kun ohjelmistojätti julkaisi työkalun, jonka avulla iOS-sovelluksien siirtäminen Windows Phone 7:lle helpottuu.
Microsoftin tuote tällä rintamalla on ilmainen rajapintahakukone, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat helposti selvittää miten iOS-sovelluksista tutut asiat, kuten esim. tekstiviestien luomiset ja paikannustoiminnot saa toteutettua Windows Phone 7 -sovelluksissa. Palvelun avulla voi etsiä vastaavien rajapintojen lisäksi myös koodiesimerkkejä, joiden avulla perustoiminnot saat nopeasti käyttöönsä.
Toistaiseksi hakupalvelu kattaa vain osan iOS:n 4.2-version tarjoamista rajapinnoista, mutta hakupalvelulle luvataan päivityksiä aktiivisesti.
iOS:n ohella Microsoft työstää parhaillaan vastaava palvelua myös Android-alustalle, joten Microsoft haluaa selvästi houkutella kahden suuren älypuhelinalustan sovelluskehittäjiä omaan leiriinsä.
iOS-leiristä tuleville koodareille on tarjolla myös yli 90 sivua käsittävä dokumenttinippu, jossa opetetaan iOS-koodarille Windows Phone 7 -alustan toimintoja ja toimintatapoja.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.