Videolla: Qualcomm esittelee uusien suorittimien suorituskykyä

Matti Robinson
2. toukokuuta, 2011 14:07

Prosessoreiden ja grafiikkasuorittimien kilpavarustelu käy kuumana matkapuhelinrintamalla. Samsung lupaa ensi vuodeksi tuplaavansa matkapuhelimissa käytettävien suorittimien kellotaajuuden, eivätkä he ole ainuita. Qualcomm kertoi viime viikolla, että seuraavan sukupolven Snapdragon-suorittimet hyrräävät parhaimmillaan peräti 2,5 gigahertsin kellotaajuudella.
Qualcomm jatkaa nopeiden kännykkäprosessoreiden mainostamista YouTubeen ladatuilla videoilla, joilla kerrotaan teknologian kehityksestä ja verrataan suorituskykyä kilpailijoiden tarjontaan.
Ensimmäisellä videolla esitellään Qualcommin referenssipuhelinta, joka on tarkoitettu kehitys- ja testauskäyttöön. Puhelimen sisuksiin on istutettu kaksiytiminen, 1,5 gigahertsin MSM8660-suoritin ja Adreno 220 -grafiikkakiihdytin. Lisäksi puhelimesta löytyy likipitäen kaikki mahdollinen, 13 megapikselin kamera, HDMI-ulostulo, USB On The Go, microSD-muistikorttipaikka, WLAN, GPS, jne.
Jälkimmäisellä videolla Qualcomm esittelee uuden sukupolven Snapdragon-suorittimien videotoisto-ominaisuuksia, jotka mahdollistavat muun muassa HTML5-nettivideon ja 1080p-täysteräväpiirtovideoiden sulavan toiston. Toisen sukupolven yksiytimistä Snapdragon-suoritinta verrataan Nvidian kahdella ytimellä varustettuun Tegra 2 -alustaan.

Lue myös nämä
Tägit
Qualcomm
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.