RIM esitteli uudet BlackBerry Bold -puhelimet ja BlackBerry 7 -ohjelmistoalustan

Kaarlo Räihä
3. toukokuuta, 2011 12:15

Vaikka Research In Motionin (RIM) alkuvuosi ei ole sujunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, aikoo yritys silti taistella tiukasti älypuhelinmarkkinoilla, ja eilen yritys esittelikin uudet BlackBerry Bold 9900 - ja BlackBerry Bold 9930 -puhelimet sekä BlackBerry 7 -ohjelmistoalustan.
Esitellyt BlackBerry Bold -puhelimet ovat yrityksen uusia lippulaivamalleja, joista 9900 on pelkkä GSM-versio ja 9930 sisältää lisäksi tuen CDMA-verkoille.
Molemmissa malleissa on sisuskaluina 1,2 gigahersin kellotaajuudella toimiva Snapdragon-suoritin, 768 megatavua RAM-muistia, 8 gigatavua flash-muistia (laajennettavissa microSD-muistikortilla), 2,8-tuumainen kosketusnäyttö (VGA-resoluutio), 5 megapikselin kamera (LED-salama ja 720p-videokuvaus) ja NFC-piiri.
Kokoa puhelimilla on 115x66x10,5 mm ja painoa 130 grammaa. Myyntiin puhelimet tulevat kesän aikana.
Ohjelmiston osalta molemmat puhelimet käyttävät uutta BlackBerry 7 -ohjelmistoalustaa, jota RIM ei tuo päivityksenä vanhempiin puhelimiin.
RIM:in mukaan BlackBerry 7 tuo mukanaan yrityksen nopeimman mobiiliselaimen. Selaimeen vauhtia on saatu mm. näytönohjaimen avulla tapahtuvalla rautakiihdytyksellä sekä uudistuneella Javascript-moottorilla. Myös selaimen muita ominaisuuksia on parannettu, ja RIM lupaa selaimen tukevan HTML5-videoita.
BlackBerry 7:n muita uudistuksia ovat mm. puheohjattu hakutoiminto, vakiona mukana oleva Docs To Go -toimistosovelluspaketti sekä sisäänrakennettu tuki BlackBerry Balance -ominaisuudelle, joka mahdollistaa puhelimen työtietojen erottamisen muista tiedoista, jolloin yhdestä puhelimesta saa turvallisen sekä työ- että arkikäyttöä ajatellen.
Alla kuvia uusista puhelimista

Lue myös nämä
Tägit
BlackBerry Bold 9930 BlackBerry Bold 9900 RIM BlackBerry
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.