Eldar Murtazin: Windows Phone 7:n myyntiluvut ovat katastrofi

Kaarlo Räihä
4. toukokuuta, 2011 12:31

Venäläisen Mobile-review-sivuston matkapuhelinguru Eldar Murtazin on jälleen julkaissut epämieluisia tietoja yhden yrityksen kannalta, sillä Murtazin arvioi Windows Phone 7 -puhelimien käyneen kaupaksi todella huonosti, ja yhteensä puhelimia olisi myyty vain noin 700 000 kappaletta.
Murtazinin mukaan kyseessä on todella paha epäonnistuminen, koska Microsoft on panostanut huomattavasti resursseja puhelimen myyntiin ja ohjelmistokehitykseen. Kuluttajat eivät ole kuitenkaan ottaneet Windows Phone 7 -puhelimia vastaan avosylin.
Microsoft kertoi viime vuoden lopulla, että Windows Phone 7 -puhelimia on toimitettu jälleenmyyjille yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Täten monet puhelimet olisivat edelleen varastoissa odottamassa pääsyään myyntiin.
Murtazinin arvioita tukevat erilaiset myyntitilastot, joissa Windows Phone 7 -puhelimet eivät ole juuri menestyneet. Lisäksi puhelinvalmistajat ovat olleet hyvin vaitonaisia Windows Phone 7 -puhelinten myyntiluvuista, joten Microsoft pimittänee laitteiden myyntilukuja vielä pitkään.
Windows Phone 7:n osalta myyntiluvut saattavat myös jäädä heikoiksi, sillä Murtazinin mukaan Windows Phone 8 tulee markkinoille jo ensi vuonna, joten Windows Phone 7:n elinkaari jäänee parin vuoden mittaiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.