Ensivaikutelmia Samsungin Galaxy S II -mallista

Teemu Laitila
4. toukokuuta, 2011 17:48

Puhelinvertailu.com kävi tutustumassa Samsungin tulevaan tarjontaan ja luonnollisesti yksi mielenkiintoisimmista laitteista oli ensi viikolla Suomeenkin saapuva Galaxy S II. Galaxy S II saapunee kattavampaan testiin kuluvan kuun loppupuolella, mutta nopean tutustumisen perusteella puhelin vaikutti lupaavalta.
Galaxy S II (GT-i9100) on pinta-alaltaan kohtalaisen laaja. Sen näyttö on tarkkaan ottaen 4,27 tuuman kokoinen (480x800). Ensimmäinen asia minkä puhelimeen tarttuessa huomaa on sen erittäin kevyt rakenne. Laitteen tuntuma on edeltäjänsä tavoin hieman muovinen ja muovisilla kuorilla on luultavasti osansa laitteen vain 117 gramman painossa. Rakenne on muovikuorista huolimatta jämäkkä.


Samsungin mukaan Galaxy S II on maailman ohuin älypuhelin 8,49mm paksuudellaan eli se on noin 1,5mm edeltäjäänsä ohuempi.

Markkinoille saapuessaan Galaxy S II on yksi nopeimpia myynnissä olevia puhelimia. Laitteesta löytyy Samsungin oma 1,2 GHz:n taajuudella toimiva tuplaydinprosessori. Prosessorin nopeus näkyy kaikessa, kotiruutujen vaihto on vikkelää ja selain renderöi sivut nopeaan tahtiin. Graafinen suorituskyky näkyy 3D-peleissä ja joidenkin testien mukaan SGS2:n Exynos 4210 -järjestelmäpiirin näytönohjain päihittää jopa Nvidian Tegra 2:n nopeudessa.


Galaxy S II sisältää parannellun Super AMOLED Plus -näytön, jossa muun muassa kontrastia on parannettu aiempiin Super AMOLED -näyttöihin verrattuna. Näytön värit ovat erittäin kirkkaat ja katselukulmat laajat. Näytön toimivuutta kirkkaassa auringonvalossa ei päästy testaamaan.


Laitteesta on odotettavissa loppukuusta tarkempi analyysi, jossa käydään läpi esimerkiksi kameran toiminta sekä muut ominaisuudet. Samsungin edustajan mukaan Galaxy S II saapuu myyntiin ensi viikon aikana pienissä määrin ja suositushinta on 699 euroa (Edit: Ainakin verkkokauppa.com myy laitetta hintaan 599e).
Alla olevalla videolla Samsungin edustaja esittelee laitetta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S II
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.