Windows Phone kehittyy, Mango-päivityksen ominaisuuksia julki

Teemu Laitila
9. toukokuuta, 2011 15:01

Microsoft on paljastanut uusia ominaisuuksia, jotka saapuvat Windows Phone -puhelimiin Mango-koodinimellien päivityksen myötä. Mangon versionumero tulee todennäköisesti olemaan 7.5 ja sen ominaisuuksista on valunut tietoja jo pidemmän aikaa. Aiemmin Microsoft lupasi Mangon tuovan uuden IE9:n koodipohjaan perustuvan selaimen, moniajon myös kolmannen osapuolen sovelluksille sekä parannuksia sensoreiden toimintaan.
Nyt Microsoftin kehittäjille suunnattu podcast on paljastanut muutamia odotettavissa olevia lisäominaisuuksia, joissa myös Nokian panos alkaa näkyä, sillä luvassa on todennäköisesti Nokian tekniikkaan perustuva ääniohjaava navigointi, joka on ollut Nokian Ovi-karttojen perusominaisuus jo pitkään.
Paremman navigoinnin lisäksi Bing-palvelut laajenevat kolmella uudella ominaisuudella. Tulossa on Bing Audio, jonka idea on käytännössä kopioitu musiikintunnistusta tarjoavalta Shazam-palvelulta. Bing Vision taas on kuvaskanneri, joka tunnistaa puhelimen kameran välityksellä viivakoodeja, QR-koodeja sekä useita muita merkintätapoja. Bing Image Search taas on nimensä mukaisesti kuvahakua tarjoava toiminto.
Tekstiviestejä voi tulevaisuudessa sanella suoraan puhelimeen puheentunnistustoimintoa käyttäen. Tekstiviesteille vaihtoehdon tuo Windows Live Messenger -pikaviestimen integrointi People Hub -välilehdelle.


Kuva: WPCentral.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone Windows Phone 7.5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.