Ice Cream Sandwich yhdistää taas Android-laitteet

Teemu Laitila
11. toukokuuta, 2011 9:31

Googlen eilen illalla Suomen aikaa pitämässä Google I/O-tapahtuman avauspuheenvuorossa saatiin kuulla paljon yhtiön tulevaisuudensuunnitelmista. Yhtiö valotti Androidin tulevaisuutta ja virallisti pitkään netissä liikkuneet huhut seuraavan version nimestä. Seuraava versio on nimeltään Ice Cream Sandwich, mutta Google ei vielä paljastanut tulevan julkaisun versionumeroa.
Ice Cream Sandwichin odotetaan saapuvan vuoden viimeisellä neljänneksellä ja tulevan julkaisun yhteydessä laitteiden päivitystahdin voisi ainakin toivoa olevan hieman vikkelämpi, johtuen valmistajien ja operaattoreiden sitoutumisesta tiukempaan päivitystahtiin.
Vaikka tarkemmista ominaisuuksista ei juuri avajaispuheessa kerrottu, Ice Cream Sandwichin tärkein ominaisuus tulee olemaan sen universaalius. Ice Cream Sandwich tulee yhdistämään tablet-Androidin sekä puhelimille tarkoitetun Androidin ominaisuudet yhdeksi käyttöjärjestelmäksi, joka soveltuu kaikkiin laitteisiin tableteista puhelimiin ja jopa Google TV -laitteisiin.
Ice Cream Sandwich on osoitus Googlen halusta taistella alustan yhä kasvavaa sirpaloitumista vastaan, mihin kuuluu myös operaattoreiden ja valmistajien patistaminen nopeampiin päivityksiin ja pitkäaikaisempaan laitetukeen.
Yleisten linjojen lisäksi Google valotti tulevan version ominaisuuksia muutamilta osin. Luvassa on ainakin "holografinen" käyttöliittymä ja parannellut widget-sovellukset. Kehittäjille taas on luvassa monipuolisemmat kehitystyökalut.

Lue myös nämä
Tägit
Android Ice Cream Sandwich
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.