Nokian MeeGo-puhelin edistyy - tulossa jo kesäkuussa?

Teemu Laitila
12. toukokuuta, 2011 9:24

Nokian tuleva MeeGo-puhelin ja sen kohtalo uuden älypuhelinstrategian aikana on herättänyt paljon spekulaatiota ja keskustelua. Keväällä Nokia vahvisti Barcelonassa, että puhelin tulee olemaan nimeltään N950 ja raudan luvattiin olevan hyvällä tasolla. Ensimmäiset merkit projektin mahdollisesta valmistumisesta saadaan Yhdysvalloista, jossa Wireless Goodnes -sivusto on havainnut viestintäviranomaisten lupakäsittelyssä esiintyneen RM-680-nimellä tunnetun puhelimen kaaviokuvan.
Oletettavasti näyttöosan alapuolta esittävä kaaviokuva paljastaa laitteen noudattavan muotoilultaan N8:n ja E7:n muotokieltä, mikä käy yksiin myös aikaisemmin nettiin vuotaneiden prototyyppimallien muotoilun kanssa.
Valitettavasti FCC:n raportissa otetaan kantaa lähinnä puhelimen radiolaitteiden toimintaan ja kuvat puhelimen muista osista eivät ole vielä julkista tietoa. FCC:n dokumenteista käy kuitenkin ilmi tuki lähes kaikille mahdollisille taajuusalueille.
Nokia ei ole antanut juuri tietoja puhelimen mahdollisesta julkaisuajankohdasta. Wireless Goodnes -sivuston mukaan FCC:n tietojen salassapitovelvollisuus puhelimen sisäosien kuvien osalta päättyy kesäkuun 24 päivä, mikä antaisi ymmärtää puhelimen julkaisupäivän ajoittuvan kesälle.


Päivitys: Useat jo aiemmin vuotaneisiin kuviin tehdyt vertailut tuntuvat vahvistavan FCC:n kaaviokuvien esittävän jo kertaalleen Nokian hyllyttämäksi huhuttua qwerty-näppäimistöllä varustettua mallia. FCC:n testiraportissa kuvaillaan antennien sjoittuvan esiin liukuvan näppäimistön eri puolille, mikä vahvistaa ainakin fyysisen näppäimistön olemassaolon.


Yhtäläisyyksistä huolimatta tuleva malli saattaa ulkonäkönsä puolesta erota aiemmin vuodetuista kuvista

Puhelimen julkaisuajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta puhelinvertailu.comin tietojen mukaan laite saapuu "viimeistään syksyllä". Nokia kuitenkin saanee puhelimen ulos vielä ennen syksyä, sillä Arguelles Pictures -niminen videotuotantoyhtiö möläytti (jo poistetussa) Twitter-viestissään, että yhtiö on "aloittamassa työt kesällä saapuvan N950-nimisen kosketusnäytöllisen 4G-puhelimen mainospätkän kuvaamiseksi"

Lue myös nämä
Tägit
Nokia MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.