Google lupaa NFC-sirun yleistyvän puhelimissa vielä tänä vuonna

Teemu Laitila
13. toukokuuta, 2011 18:39

Kaikkien tuotejulkaisuiden ohella Google I/O -tapahtumassa keskusteltiin myös NFC-tekniikan tulevaisuudesta. NFC World -sivuston raportoinnin mukaan Androidin NFC-tekniikasta vastaava johtaja Nick Pelly lupasi NFC-tekniikkaa tukevien puhelinten määrän kasvavan reilusti vielä tämän vuoden aikana. Tähän mennessä NFC-siru löytyy vasta Googlen ja Samsungin yhteistyöllä valmistetusta Nexus S -puhelimesta.
Nykyisten tietojen mukaan Samsung on tuomassa markkinoille myöhemmin kesällä NFC-sirulla varustetun version tulevasta Galaxy S II -mallistaan ja myös HTC:n Sensation-mallista löytynee NFC-tuki. Nick Pelly kuitenkin kertoi, että tälle vuodelle on odotettavissa vielä "tusinoittain" uusia puhelimia, joista NFC-tuki löytyy.
Pelly kehottikin yleisönä olleita sovelluskehittäjiä hyödyntämään NFC:tä innovatiivisesti ja todistamaan laitevalmistajille tekniikan hyödyt. Googlen omissa suunnitelmissa on NFC-yhteyksien hyödyntäminen muun muassa puhelinten välisissä P2P-yhteyksissä ja sisällönjaossa pelkästään puhelimia toisiinsa koskettamalla.
Vaikka nykyisin Android ei tue vielä mobiilimaksamista vaikka puhelimesta NFC-siru löytyisikin, ominaisuus on kuitenkin todennäköisesti mukana loppuvuodesta saapuvassa Ice Cream Sandwich -versiossa.
Yksi ensimmäisistä NFC-tekniikkaan panostaneista puhelinvalmistajista oli Nokia, joka vielä viime vuonna rummutti tekniikan puolesta. Yhtiön suunnitelmat NFC-tuen laajentamisesta menivät kuitenkin ilmeisesti uusiksi, kun älypuhelinstrategian suunta muuttui Microsoft-vetoiseksi. Myös Applen tulevan iPhone 5 -mallin mahdollisen NFC-tuen ympärillä on käyty kiivasta spekulaatiota.

Lue myös nämä
Tägit
Android NFC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.