Muutamia iOS-kehittäjiä uhataan oikeusjutulla päivitystoimintojen takia

Kaarlo Räihä
14. toukokuuta, 2011 12:31

Yhdysvalloissa murhenäytelmät ohjelmistopatenttien osalta ovat jatkuneet, kun muutamat iOS-sovelluskehittäjät saivat eilen kuriirien kautta nipun papereita, joissa heitä uhataan oikeustoimilla. Papereiden perusteella mm. Mix & Mash -, PCalc- ja Shanghai for iPad -sovelluksen kehittäneiden henkilöiden pitäisi maksaa korvauksia patentista, joka näiden sovellusten kohdalla mahdollistaa sovelluksen päivittämisen.
Haasteiden taustalla on patentteja keräävä Lodsys, joka on antanut sovelluskehittäjille 21 päivää aikaa hankkia tarpeellisen lisenssin, tai tapaukset viedään oikeuteen.
Varsinainen patentti on myönnetty vuonna 1992, ja siinä ei puhuta ohjelmien päivittämisestä, vaan tietojen välittämisestä kahden eri järjestelmän välillä.
Lodsys haastoi alkuvuonna monia suuryrityksiä oikeuteen saman patentin takia, mutta nyt yritys koettaa saada korvauksia myös sovelluskehittäjiltä, vaikka kyseinen päivitystoiminto on sisäänrakennettu Applen iOS-ohjelmistoalustaan.
Ainakin PCalcin kehittäjä on kysynyt Applelta neuvoja, joten tapauksen edetessä selvinnee ainakin se, että kuinka suurin resurssein Apple aikoo suojella iOS-sovelluskehittäjiä.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.