Eksoottisessa puhelimessa sekä Symbian että Windows 7

Kaarlo Räihä
16. toukokuuta, 2011 23:02

Japanilainen NTT DoCoMo -operaattori aikoo jälleen tarjota asiakkailleen erikoisia tuotteita, sillä yrityksen valikoimiin on kesän aikana ilmaantumassa Fujitsun valmistama F-07C-älypuhelin, jossa yhdistyvät Symbian ja Windows 7 Home Premium.
Puhelin pitää sisällään 4-tuumaisen kosketusnäytön (resoluutio 1024x600), 1,2 gigahertsin kellotaajuudella toimivan Atom-suorittimen, gigatavun edestä RAM-muistia, 32 gigatavua flash-muistia, kaksi kameraa (takana 5 megapikselin kamera, edessä VGA-kamera) ja esiinliukuvan QWERTY-näppäimistön (jossa myös trackball hiiren korvikkeeksi).
Windows 7:n kanssa laitteelle luvataan yhdellä latauksella käyttöaikaa 2 tuntia, ja mehujen vähetessä puhelin vaihtaa käyttöjärjestelmän Symbianiin. Symbiania käyttäessä luvataan akun tuovan valmiusaikaa 600 tuntia ja puheaikaa 370 minuuttia.
Jos käyttäjä saa Windows 7:n jumiin, voi hän pöytäkoneiden ja kannettavien tavoin palauttaa toimivan version laitteen palautusosiolta. Käyttöjärjestelmien välillä vaihtaminen tapahtuu lennosta käyttäjän niin halutessa, joten puhelinta ei tarvitse käynnistää välissä uudelleen.
Aivan ongelmitta kahden käyttöjärjestelmän sisällyttäminen samaan tuotteeseen ei ole onnistunut, vaan takapuolella oleva kamera ei toimi Windows 7:n kanssa.
Työkäyttöä ajatellen puhelimen saa telakoitua, jolloin mm. lähiverkkoyhteyksien, USB-lisälaitteiden liittäminen ja HDMI-ulostulon käyttö tulevat mahdollisiksi.
Puhelimen mahdollisesta hintatasosta ei ole vielä varmuutta, mutta laitteen myyntihinnan ennakoidaan olevan 70 000 jenin eli noin 600 euron tietämillä.
Alla Akihabara Newsin julkaisemia kuvia ja lyhyt esittelyvideo


Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Fujitsu Symbian NTT DoCoMo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.