Orange tukee Applen uutta SIM-hanketta

Kaarlo Räihä
18. toukokuuta, 2011 10:49

Apple on kaavaillut jo pidemmän aikaa SIM-vapaita puhelimia, mutta koska nämä suunnitelmat eivät saaneet tarpeeksi tukijoita, on Apple ehdottanut nyt ETSI:lle (European Telecommunications Standards Institute) SIM-kortin kutistamista.
Tälläkin kertaa muutamat matkapuhelinoperaattorit ovat Applen tukena, ja ensimmäisenä pienemmän SIM-kortin tukijaksi ilmoittautui Orange. ETSI:n tekemän standardoinnin myötä pienemmät SIM-kortit tulisivat vaihtoehdoksi kaikkiin tuleviin GSM-puhelimiin.
Pienemmän SIM-kortin myötä älypuhelimia voitaisiin kehittää yhä pienemmiksi tai vaihtoehtoisesti niihin voisi laittaa esim. aiempaa suurempia akkuja. Viime vuonna Apple otti iPhone 4:n ja iPadin osalta käyttöön Micro-SIM-kortit, mutta nähtävästi ne eivät ole riittävän pieniä yrityksen tulevia suunnitelmia ajatellen.
Tällä hetkellä ei ole tieto siitä, että ovatko suunnitelmien alla olevat uudet SIM-kortit yhteensopivia nykyisten puhelimien kanssa esim. adapterien avulla.
Orangen johtoportaaseen kuuluvan Anne Bouverotin mukaan ensimmäiset uutta SIM-mallia käyttävät laitteet voivat saapua markkinoille ensi vuoden aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Orange
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.