Nokia käyttää ST-Ericssonin prosessoreita Windows Phone -puhelimissa

Manu Pitkänen
20. toukokuuta, 2011 9:53

Talouslehti Forbesin saamien tietojen mukaan Nokia aikoo käyttää tulevissa Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetuissa puhelimissa ST-Ericssonin valmistamia prosessoreita. ST-Ericsson on STMicroelectronicsin ja Ericssonin yhteisyritys.
Tähän asti Qualcommin Snapdragon-prosessorit ovat olleet poikkeuksetta Windows Phone -puhelinten sisässä. Syynä on Microsoftin laatimat tarkat määräykset puhelinten varustelutasosta. Ohjelmistojätin toiveena on ollut, että matkapuhelinvalmistajat noudattaisivat niitä mahdollisimman kurinalaisesti, jotta käyttäjäkokemus olisi samanlainen laitteesta riippumatta.
Vaikka Nokia aikookin käyttää ST-Ericssonin prosessoreita puhelimissaan, niin Qualcommin siruja ei tulla jättämään syrjään.
Forbesin haastattelussa ollut STM:n toimitusjohtaja Carlo Bozotti kertoi, että Nokia ottaa käyttöönsä ensimmäisenä kahdesta Cortex-A9 -ytimestä koostuvan U8500-prosessorin, jossa on lisäksi Full HD -tuellinen Mali 400 -näytönohjainpiiri. Nokian ensimmäinen U8500-pohjainen Windows Phone -puhelin ilmestynee joskus vuonna 2012.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.