Applen ja Amazonin App Store -kiista jatkuu

Teemu Laitila
21. toukokuuta, 2011 16:42

Apple haastoi verkkokauppajätti Amazonin maaliskuussa oikeuteen App Store -sanan käytöstä oman Android-sovelluksia myyvän kauppansa yhteydessä. App Store on Applen rekisteröimä tavaramerkki, jonka pitävyydestä Amazon on kuitenkin eri mieltä. Amazonin viime kuussa oikeudelle toimittaman vastauksen mukaan app store on jo yleisluotoinen termi, eikä Applella näin ollen ole yksinoikeutta sanapariin.
Nyt on ollut Applen vuoro todistaa oikeudelle omaa kantaansa, jonka mukaan app store on jo vakiintunut termi nimenomaan Applen omistaman iOS-sovelluskaupan nimeksi.

Apple kiistää väitteet siitä, että app store -sanapari tarkoittaisi yleisesti sovelluksia myyvää kauppaa

Applen mukaan app store -termi ei ole yritysten yleisessä käytössä sovelluksia myyvistä kaupoista puhuttaessa eli app store ei ole yleinen sovelluskauppaan viittaava termi, mikä mahdollistaa Applen tavaramerkin lainvoimaisuuden. Oikeudelle toimitetussa vastineessa viitataan Microsoftin Window Marketplace -palveluun ja Googlen Android Market -palveluun esimerkkeinä sovelluskaupoista, joihin ei ole liitetty app store -termiä.
Ottaen huomioon molempien yritysten taloudelliset resurssit, vääntö app store -nimestä ei ole vielä ohi vaan draama saanee jatkoa seuraavaksi Amazonin puolesta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple App Store Amazon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.