iPhone 5:een kaareva näyttö

Manu Pitkänen
23. toukokuuta, 2011 8:39

Taiwanilaisten teollisuuslähteiden mukaan Apple aikoo käyttää tulevassa iPhone 5 -puhelimessaan kaarevaa kosketusnäyttöä. Toistaiseksi vain harvoissa älypuhelimissa on käytetty vastaavanlaista ratkaisua tasaisen pinnan sijaan.
Googlen Nexus S on ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty kaarevaa kosketusnäyttöpintaa. Kaarevuus takaa paremman otteen puhelimesta, mutta sen ensisijainen tarkoitus on vähentää näytöstä heijastuvan valon määrää. Googlen tietojen mukaan sen puhelimessa käytetty pinta vähentää heijastusta 75 prosenttia verrattuna tavallisiin älypuhelimiin.
Vaikka edut ovat selvät, niin korkeat valmistuskustannukset ovat pitäneet kaarevat näytöt marginaalissa. Lasivalmistajat eivät ole myöskään halunneet investoida uusiin laitteisiin. Lasinleikkaajat ovat edelleenkin haluttomia investointeihin, mutta Apple on päättänyt tulla asiassa vastaan. Yhtiö on nimittäin ostanut 200–300 uutta lasileikkuria, joita säädetään tällä hetkellä tuotannon aloittamista varten.
Applen iPhone 5 -puhelimen massatuotannon aloittamispäivää ei ole vielä päätetty ja yhtiö neuvottelee edelleen komponenttitoimittajiensa kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.