Windows Phone -sovelluskauppa myös selaimelle Mangon myötä

Teemu Laitila
26. toukokuuta, 2011 16:49

Microsoftin Windows Phone -ekosysteemi ottaa taas askeleen kilpailijoidensa saavuttamisessa, kun Windows Phone Marketplace -sovelluskauppa saa selainpohjaisen käyttöliittymän Mango-koodinimetyn päivityksen myötä. Toiminnallisuus tulee olemaan pitkälti sama kuin muissakin sovelluskauppojen selainversioissa.
Käyttäjillä on mahdollisuus selata sovellustarjontaa ja asentaa haluamansa sovellukset suoraan puhelimeen. Etäasennus ei ole kuitenkaan yhtä saumaton kuin esimerkiksi Googlen Andrdoid Marketin tapauksessa, vaan sovelluslinkki lähetetään puhelimeen tekstiviestinä tai sähköpostina, jonka kautta varsinainen asennus tapahtuu. Maksullisten sovellusten asennusta helpotetaan käyttämällä samaa Windows Live ID -tunnukseen liitettyä luottokorttia, kuin muissakin maksullisissa palveluissa.
Sovelluskauppa säilyttää listan käyttäjän asentamista sovelluksista, mikä helpottaa uudelleenasennusta puhelimen vaihdon tai tehdasasetusten palautuksen yhteydessä.
Mangon odotetaan saapuvan syksyllä uusien laitteiden myötä, mutta kehittäjille päivitys on tietojen mukaan luvassa jo kuukauden päästä.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.