HTC ei enää lukitse puhelintensa käynnistyslataajia

Teemu Laitila
27. toukokuuta, 2011 11:54

HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou on ilmoittanut yhtiön Facebook-sivuilla, että HTC kuuntelee käyttäjiensä toiveita ja aikoo tulevaisuudessa jättää puhelintensa käynnistyslataajat lukitsematta. HTC:n tiukka asenne puhelintensa lukitsemisessa on herättänyt paljon keskustelua viime aikoina ja yhtiöltä on vaadittu lukituksen poistoa. Chou ei kuitenkaan ottanut kantaa HTC:n nykyisten mallien mahdolliseen avaamiseen.
HTC:n lukituspolitiikan löystyminen on iloinen uutinen monelle Android-puhelimensa syvällisemmästä säätämisestä kiinnostuneelle, sillä vaikka kryptattu käynnistyslataaja ei täysin estä esimerkiksi epävirallisten käyttöjärjestelmäversioiden asentamista, avauksen myötä kehittäjien työ helpottuu ja uusia käyttöjärjestelmäversioita voidaan odottaa pikaisemmin.
Vähentämällä suojausten kiertoon tarvittavia monimutkaisia temppuja avoin käynnistyslataaja vähentää myös riskiä muuttaa kallis puhelin verkonpainoksi käyttöjärjestelmää muokattaessa.
HTC:n päätös asiakkaidensa toiveiden kuuntelusta on hyvä ennakkotapaus, joka toivottavasti toimii esimerkkinä myös muille valmistajille. Tähän mennessä Sony Ericsson on jo ilmoittanut aiemmin, että yhtiö luopuu käynnistyslataajien lukitsemisesta Xperia-mallien myötä.

Lue myös nämä
Tägit
HTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.