iOS 5 julkaistaan kahden viikon kuluttua – kenties iPhone 5:kin

Manu Pitkänen
27. toukokuuta, 2011 18:46

Tietokoneyhtiö Apple on lähettänyt lehdistökutsuja ympäri maailmaa tämän vuoden WWDC-tapahtumaan, joka järjestetään San Franciscossa 6.–10. kesäkuuta. Tapahtumassa aiotaan esitellä iOS 5- ja Mac OS X 10.7 -käyttöjärjestelmiä, kutsu ei jätä mitään arvailujen varaan.
Applen mobiililaitteissa käytettävän iOS-käyttöjärjestelmän suurin uudistusaskel on pilvipalveluiden aiempaa voimakkaampi hyödyntäminen. Applelta odotetaan esimerkiksi locker-palvelua, jonka avulla käyttäjät voisivat säilöä tiedostojaan turvallisesti Applen palvelimilla. Tiedostojen hallinta pitäisi olla tekniikan ansiosta myös helpompaa, kun tiedostot makaavat pilvessä. Käyttöjärjestelmästä pitäisi löytyä myös paikannuspalvelu, jonka avulla iOS-laitteen käyttäjä voi etsiä käsiinsä lähistöllä olevat ystävänsä ja sukulaisensa.
Vaikka iOS 5 aiotaankin esitellä kesäkuun alussa, niin käyttöjärjestelmää ei välttämättä julkaista ennen syksyä. Julkaisu riippunee iPhone 5 -puhelimelle annetusta aikataulusta. Ennakkoarveluiden mukaan puhelinta ei aiottaisi esitellä ennen lehtien kellastumista, mutta WWDC:n lähestyessä huhut ovat käyneet yhä kiivaampina.
Uudet iPhone 5 -huhut laukaisi australialaisen IT-journalistin tweetti, jossa hän toteaa: "I think something big will be announced on June 6th in San Fran by #Apple." Tässä "jotakin suurta" on haluttu tulkita iPhone 5:ksi, vaikka kyse voi olla yhtä hyvin jommasta kummasta ohjelmistopäivityksestä. Tweetti on jälkikäteen poistettu Twitteristä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Mac OS X iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.