Android tuottaa Microsoftille enemmän kuin Windows Phone

Teemu Laitila
28. toukokuuta, 2011 12:06

Googlen kehittämä Android-käyttöjärjestelmä on kartuttanut Microsoftin kassaa noin 150 miljoonan dollarin edestä, kun yhtiön oma älypuhelinalusta Windows Phone on tuottanut lanseerauksensa jälkeen 30 miljoonan verran. Androidin viisinkertainen tuotto selittyy Microsoftin ja HTC:n solmimalla lisenssisopimuksella, jonka mukaan Microsoft saa viisi dollaria jokaisesta myydystä HTC:n Android-puhelimesta.
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer sanoi viime vuonna, että Androidin ilmaisuus laitevalmistajalle on harhaa, sillä Android loukkaa Microsoftin patentteja. Microsoft solmi tuottoisan lisenssisopimuksen HTC:n kanssa, jonka jälkeen yhtiö on haastanut oikeuteen myös Acerin, Asustekin ja Motorolan. Yhtiö vaatii Android-valmistajilta korvauksia, jotka vaihtelevat 7,5 ja 12,5 dollarin välillä myytyä laitetta kohti.
Jos Microsoft saavuttaa yhteisymmärryksen lisenssimaksuista myös muiden Android-valmistajien kanssa, yhtiön Android-tulot saattavat pysyä vielä vuosia suurempina kuin myyntitulot Windows Phone -laitteista. Microsoftin arvioidaan myyneen noin kaksi miljoonaa Windows Phone -laitetta, joista yhtiön kassaan kilahtaa 15 dollaria kappleelta. HTC on puolestaan myynyt noin 30 miljoonaa Android-laitetta.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.