Samsung Applelle: Näyttäkää meille iPhone 5, niin emme kopioi sitä

Petteri Pyyny
29. toukokuuta, 2011 9:31

Hieman koomisia piirteitä jo alunalkaenkin sisältänyt oikeustaistelu Applen ja Samsungin välillä on edennyt jo kunnon oikeussalifarssin tasolle. Samsung vaatii yhdysvaltalaisessa oikeusistuimessa Applea paljastamaan Samsungille tulevien iPhone ja iPad -mallien ulkonäöt ja tuotteiden tulevat myyntipakkaukset.
Koko prosessi lähti liikenteeseen tämän vuoden huhtikuussa, kun Apple haastoi Samsungin oikeuteen, väittäen Samsung Galaxy S -mallin kopioivan Applen iPhone -sarjan teknisiä ominaisuuksia ja ulkonäköä. Monet kuluttajatkin kyseenalaistivat oikeusjutun -- ihmettelyn aiheena oli etenkin se, voiko kosketusnäyttöpuhelin ilman fyysistä näppäimistöä oikeastaan olla mitään muuta kuin suorakaiteen muotoinen näyttö, kuten sekä Galaxy S ja iPhone ovat.


Samsung, luonnollisesti, vastasi haasteeseen alan yleisen käytännön mukaan ja haastoi puolestaan Applen oikeuteen 10 omistamansa patentin loukkaamisesta, jotka liittyvät mm. virransäästöön ja 3G-yhteyksiin.
Uusimmalla oikeushaasteella Samsung siis vaatii Applea paljastamaan tulevan älypuhelimensa ja tablettinsa ulkonäön sekä tulevat myyntipakkaukset, jotta Samsung voi jatkossa välttää Applen tuotteiden ulkonäön kopiointia omissa tuotteissaan.


(kuva: This is my next)
Mielenkiintoisinta koko sopassa lienee se, että Samsung on yksi tärkeimmistä Applen alihankkijoista ja valmistaa useita komponentteja mm. iPhone ja iPad -malleihin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Samsung Galaxy S oikeusjuttu Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.