Nokia varoitti ennakoitua heikommasta tuloksesta

Teemu Laitila
31. toukokuuta, 2011 16:57

Nokia on ilmoittanut, että yhtiön matkapuhelimista vastaavan Devices & Services -yksikön liikevaihto tulee olemaan olennaisesti pienempi kuin aiemmin ilmoitetut kuusi miljardia euroa. Liikevaihtoa pienentää erityisesti puhelinten keskihinnan lasku. Nokian mukaan laitteisiin ja palveluihin keskittyvän yksikön liikevaihdon kehitys saattaa jäädä lähelle nollaa.
Vaikka Nokia on aiemmin ennustanut myyvänsä vielä 150 miljoonaa Symbian-laitetta ennen alustan jäämistä pois älypuhelinkäytöstä, laitteiden heikko menekki pakottaa Nokian nopeuttamaan Windows Phone -siirtymän aikataulua.
Yhtiön toimitusjohtajan Stephen Elopin mukaan Nokia pyrkii julkaisemaan ensimmäisen Windows Phone -käyttöjärjestelmään perustuvan laitteen jo tämän vuoden puolella.

Strategiamuutoksiin liittyvät siirtymävaiheet ovat vaikeita. Tiedämme, että meidän on tuotava markkinoille erinomaisia mobiilituotteita, ja siksi meidän on nopeutettava siirtymävaihettamme. Luotamme entistä vahvemmin toimittavamme ensimmäisen Windows Phone -alustaan perustuvan Nokia-tuotteen tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Heikentyneistä näkymistä johtuen Nokia ei enää julkaise laajoja tulostavoitteita vuodelle 2011. Nokia kertoo ryhtyneensä hinnoittelutoimenpiteisiin nykyisten älypuhelintensa osalta ja yhtiö aikoo myös panostaa mainontaan entistä enemmän. Hinnoittelutoimenpiteiden suuntaa ei kerrota tarkemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.