Nokia sulkee verkkokauppoja

Manu Pitkänen
1. kesäkuuta, 2011 11:21

Nokia ilmoitti eilen Espanjan ja Ranskan verkkokauppojen sivuilla lopettavansa välittömästi niiden toiminnan. Nokian viestinnässä työskentelevän Mona Kokkosen mukaan myös muiden maiden verkkokaupat aiotaan sulkea, myös Suomen.
Nokian verkkokaupat suljetaan ilmeisesti pienten asiakasmäärien vuoksi. Kokkosen mukaan laitteita aiotaan myydä vastaisuudessa muiden kanavien kautta. Nokian Espanjan verkkokaupan edustajan mukaan matkapuhelinoperaattorit ovat hinnoitelleet puhelimet niin edullisiksi, ettei Nokia pysty kilpailemaan niiden kanssa.
Lopetuslistalla ovat Espanjan ja Ranskan lisäksi Suomen, Puolan, Ruotsin ja Alankomaiden online-kaupat. Saksan, Ison-Britannian, Irlannin, Italian, Sveitsin ja Venäjän kauppoja ei olla ainakaan vielä sulkemassa. Kauppapaikkojen sulkemisesta huolimatta verkkokauppojen asiakastuet pysyvät toiminnassa.
Nokia antoi eilen negatiivisen tulosvaroituksen, jossa se alensi kuluvan neljänneksen liikevoittomarginaaliennusteen noin nollaan prosenttiin. Aiemmin liikevoittoa odotettiin syntyvän 6–9 prosenttia. Samalla Nokia pidättäytyi antamasta minkäänlaista ohjeistusta loppuvuodelle markkinatilanteen epävarmuuden vuoksi.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia verkkokauppa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.